واندانا شیوا

(Vandana Shiva)
واندانا شیوا (متولد 5 نوامبر 1952) یک محقق هندی ، فعال محیط زیست ، وکیل حاکمیت غذا ، اکوفمینیستی و نویسنده ضد گلوبالی است. شیوا مستقر در دهلی ، بیش از 20 کتاب نوشت. او اغلب به دلیل فعالیت خود در ارتباط با جنبش ضد GMO ، به "گاندی دانه" گفته می شود.

شیوا یکی از رهبران و اعضای هیئت مدیره مجمع بین المللی جهانی سازی (با جری مندر ، رالف نادر و هلنا نوربرگ-هاج) و چهره ای از جنبش ضد گلوبالیزاسیون است. او همانطور که در مصاحبه خود در کتاب ودیک اکولوژی (توسط رانچور نخست) به نفع بسیاری از شیوه های سنتی استدلال کرده است. او عضو کمیته علمی ایده های Fundacion ، اندیشکده حزب سوسیالیست اسپانیا است. او همچنین عضو سازمان بین المللی برای یک جامعه مشارکتی است.

واندانا شیوا در دهرادون متولد شد. پدرش محافظه کار جنگل ها بود و مادرش کشاورز با عشق به طبیعت بود. او در دبیرستان صومعه سنت مری در ناینیتال و در صومعه عیسی و مریم ، دهرادون تحصیل کرد.

شیوا فیزیک را در دانشگاه پنجاب در چاندیگار تحصیل کرد و در سال 1972 به عنوان لیسانس علوم فارغ التحصیل شد. پس از یک کار کوتاه در مرکز تحقیقات اتمی ببها ، وی به کانادا رفت تا در سال 1977 مدرک کارشناسی ارشد را در فلسفه علوم دنبال کند ، جایی که وی یک پایان نامه را نوشت: "تغییراتی را در مفهوم ترانزیت از نور" تغییر داد. در سال 1978 ، وی با تمرکز بر فلسفه فیزیک ، دکترای فلسفه خود را در دانشگاه غربی انتاریو به پایان رساند. پایان نامه وی با عنوان "متغیرهای پنهان و محل در تئوری کوانتومی" عنوان شد که در آن وی در مورد پیامدهای ریاضی و فلسفی نظریه های متغیر پنهان که خارج از نظر قضیه بل است ، بحث کرد. وی بعداً در ادامه تحقیقات بین رشته ای در زمینه علوم ، فناوری و سیاست های زیست محیطی در انستیتوی علوم هند و انستیتوی مدیریت هند در بنگلور پیگیری کرد.

واندانا شیوا در مورد پیشرفت در زمینه های کشاورزی و غذا به طور گسترده ای نوشت و صحبت کرد. حقوق مالکیت معنوی ، تنوع زیستی ، بیوتکنولوژی ، زیست شناسی و مهندسی ژنتیک از جمله زمینه هایی است که شیوا از طریق مبارزات فعال جنگیده است. وی با مخالفت با پیشرفت در توسعه کشاورزی از طریق مهندسی ژنتیک ، به سازمانهای مردمی جنبش سبز در آفریقا ، آسیا ، آمریکای لاتین ، ایرلند ، سوئیس و اتریش کمک کرده است.

در سال 1982 ، او بنیاد تحقیقاتی علوم ، فناوری و بوم شناسی را تأسیس کرد. این امر منجر به ایجاد Navdanya در سال 1991 ، یک جنبش ملی برای محافظت از تنوع و یکپارچگی منابع زنده ، به ویژه بذر بومی ، ارتقاء کشاورزی ارگانیک و تجارت عادلانه شد. Navdanya ، که به "نه بذر" یا "هدیه جدید" ترجمه می شود ، ابتکار عمل RFSTE برای آموزش کشاورزان از مزایای حفظ محصولات متنوع و فردی به جای پذیرش پیشنهادات از تولید کنندگان مواد غذایی یکپارچه است. این ابتکار بیش از 40 بانک بذر در سراسر هند ایجاد کرد تا فرصتی منطقه ای برای کشاورزی متنوع فراهم کند. در سال 2004 شیوا Bija Vidyapeeth ، یک کالج بین المللی برای زندگی پایدار در دره دون ، اوتاراکند ، با همکاری کالج شوماخر ، انگلستان را آغاز کرد. ...

منبع: مقاله "واندانا شیوا" از ویکی پدیا به زبان انگلیسی ، مجوز تحت CC-BY-SA 3.0.